Krevní skupina 0

27.02.2014 19:41

Předky lidí s touto krevní skupinou lze označit za lovce, jejichž hlavní potravou bylo maso. Lidé s krevní skupinou 0 jsou tedy i bez následků schopni zpracovat větší množství masa než ostatní jedinci. Obvykle se jedná o lidi odolné a fyzicky zdatné.

Doporučená strava:

Tito lidé jen obtížně mění své stravovací návyky a trvají na konzumaci masitých produktů či mléčných výrobků. Za rizikové je možné tento zvyk pokládat v případě, že příjem tuků přesáhne únosnou mez. Dejte si tedy pozor právě na množství přijímaných tuků. Omezte maso smažené a preferujte libové. Taktéž je na místě omezit konzumaci uzenin. Lidé s krevní skupinou 0 nemusí pravidelně konzumovat mléčné výrobky. Měli by taktéž omezit příjem obilovin.

Vhodné sporty:

Jak již bylo řečeno, jedná se o jedince fyzicky zdatné s dostatkem energie, vhodná je tedy aerobní aktivita v kombinaci se silovou zátěží. Jako oblíbené sporty lze uvést aerobic, běh, cyklistiku či posilování.

Ohrožující nemoci:

Tato skupina lidí je náchylnější k zánětům a vředům střevního traktu, zánětům kloubů a k tvorbě močových kamenů. Rizikovým je zejména nadměrný příjem tuků. Častá je též dysfunkce štítné žlázy, nemoci krve a krevního oběhu.

 

Zpět