Dělená strava

V Čechách se stala známá v 90. letech hlavně díky Lence Kořínkové. Má do trávicího systému zavést pořádek.
Původní návrh diety podle Dr. Haye vypadal poněkud jinak, než byl u nás prezentován, ale princip je tento: opět se oddělí uhlohydráty od tuků a každé se konzumuje jindy. V některých variantách stačí 4 hodiny po sobě, v jiných musí odstup trvat celý den. Nedochází pak údajně k hnití ve střevech, plynnatosti atd.

Výhody: máte v tom pořádek

Nevýhody: nikdo neví v čem vlastně, proč funguje. Ale někdy je kupodivu účinná.

Dělená strava – o co se jedná

Je dobré podotknout, že pokud mluvíme o dělené stravě, tak se nejedná o žádnou dietu nebo něco podobného. Je to především úprava jídelníčku a potažmo celého životního stylu. Způsobů rozdělení stravy na skupiny je několik (přesněji řečeno celá plejáda). Jedná se o rozdělení potravy podle rozlišných klíčů a kritérií do různých a různě početných skupin, které se buď navzájem nekombinují, nebo kombinují podle různých pravidel. A právě to by mělo zaručit kýžený výsledek.